Compare

Διαμέρισμ...
Προς Ενοικίαση

€ 360 100 m2

,

Compare

Μονοκατοι...
Προς Πώληση

€ 200.000 120 m2 | € 1.667/m2

,

Compare

Διαμέρισμ...
Προς Πώληση

€ 129.000 3.017 m2

,

Θεωρώντας Κύπρος ως επενδυτικού προορισμού?

Χρήσιμες Πληροφορίες για Κύπρος

Πληθυσμός: 793.000
Συνολική έκταση (τετραγωνικά χιλιόμετρα): 9.251

Η πρωτεύουσα του νησιού είναι η Λευκωσία με πληθυσμό 206.200 (τέλος του 2001) στον τομέα που ελέγχεται από την κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Κύπρος. Βρίσκεται περίπου στο κέντρο του νησιού και είναι η έδρα της κυβέρνησης καθώς και το κύριο επιχειρηματικό κέντρο. Το 1974 τουρκική εισβολή και κατοχή του 36% του εδάφους του νησιού κυριολεκτικά κοπεί το κεφάλαιο κατά το ήμισυ. Μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, η Λευκωσία παραμένει η μόνη στρατιωτικά διαιρεμένη πρωτεύουσα στην Ευρώπη.

Η πόλη χρονολογείται από την Εποχή του Χαλκού, όταν ήταν γνωστή ως Λήδρα, το πραγματικό όνομα του πιο δημοφιλή εμπορικό δρόμο. Το όνομα της Λευκωσίας (Λευκωσία, στα ελληνικά), πιθανότατα προέρχεται από Λευκός, γιος του Πτολεμαίου, ο οποίος ξανάχτισε την πόλη κατά τον 3ο αιώνα π.Χ. Μια άλλη πιθανότητα είναι ότι το όνομα προέρχεται από την λευκή λεύκα (Λεύκη) οι οποίοι ήταν άφθονοι στην κοίτη του ποταμού της πόλης. Η πόλη έφερε επίσης το όνομα του Λευκοθέα - η λευκή θεά.

Ο πυρήνας της Λευκωσίας περιβάλλεται από 16ο αιώνα ενετικές οχυρώσεις. Η πόλη είναι πλούσια σε μουσεία και μνημεία από διαφορετικές περιόδους. Λευκωσία συνδυάζει με επιτυχία την ιστορία του με την αναπτύξει σύγχρονη διοικητική εμπορικό και επιχειρηματικό κέντρο έχει γίνει. Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λεμεσού βρίσκεται στο νότιο τμήμα, που αριθμεί περίπου 161.200 (τέλος του 2001) κατοίκους. Είναι το βασικό εμπορικό λιμάνι Κύπρος »και αποτελεί σημαντικό τουριστικό θέρετρο.

Λάρνακα, στο νότιο-ανατολικά του νησιού, με πληθυσμό 72.000 (στο τέλος του 2001) και είναι το δεύτερο εμπορικό λιμάνι του νησιού και αποτελεί σημαντικό τουριστικό θέρετρο. Στα βόρεια της πόλης βρίσκεται διυλιστήριο πετρελαίου του νησιού, ενώ στα νότια της Λάρνακας το διεθνές αεροδρόμιο βρίσκεται. Η πόλη της Λάρνακας είναι γνωστή για την γραφική προκυμαία της, η οποία περιλαμβάνει τις σειρές των φοινίκων (ΟΙ Φοινικούδες, στην τοπική ελληνική διάλεκτο). Μεγάλο μέρος της δραστηριότητας επικεντρώνεται γύρω από την πόλη κατά τη διάρκεια του περιπάτου των μεγάλων φεστιβάλ. Το πιο σημαντικό από αυτά για την πόλη της Λάρνακας είναι Κατακλυσμού ή η Γιορτή του Κατακλυσμού, γιόρτασε στις αρχές του καλοκαιριού με μια σειρά από πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Πάφος στο νότιο-δυτικά με πληθυσμό περίπου 47.300 (στο τέλος του 2001) είναι μια γρήγορη ανάπτυξη τουριστικού θερέτρου, το σπίτι στο δεύτερο αεροδρόμιο του νησιού και διεθνή με όμορφο ψαρολίμανο. Η τουρκική εισβολή και κατοχή από τα σημαντικότερα τουριστικά θέρετρα της Κερύνειας και της Αμμοχώστου οδήγησε σε μεγάλες επενδύσεις από την κυβέρνηση και τον ιδιωτικό τομέα στην περιοχή της Πάφου. Υπήρξε ταχεία οικονομική δραστηριότητα σε όλους τους τομείς, αλλά ιδιαίτερα τον τουρισμό. Η κυβέρνηση επένδυσε πολλά στην φράγματα άρδευσης και τα έργα ύδρευσης, της οδικής υποδομής και την κατασκευή του αεροδρομίου Πάφου, ενώ η ιδιωτική πρωτοβουλία επικεντρώθηκε στην κατασκευή ξενοδοχείων, διαμερισμάτων και βίλα και την υποδομή ψυχαγωγίας.

Στην κατεχόμενη από την Τουρκία περιοχή, η πόλη της Αμμοχώστου (Αμμόχωστος), το κέντρο της προ-1974 τουριστική βιομηχανία, είναι τώρα μια πόλη φάντασμα, εγκαταλείφθηκε από το 1974, όταν οι κάτοικοί της έφυγαν από την προώθηση τουρκικών στρατευμάτων. Οι πόλεις της Κερύνειας (Κυρήνεια), άλλο ένα σημαντικό τουριστικό θέρετρο στη βόρεια ακτή, και της Μόρφου, που βρίσκεται στην σημαντική γεωργική έκταση της Δυτικής Μεσαορίας, τώρα κατοικείται σχεδόν αποκλειστικά από Τουρκοκύπριους και Τούρκους εποίκους όπως οι Έλληνες Κύπριοι αναγκάστηκαν το 1974 να εγκαταλείψουν τα σπίτια και τις περιουσίες τους και να κινηθούν προς το νότο κάτω από την απειλή των όπλων και τον εξοπλισμό του τουρκικού στρατού κατοχής. Ως αποτέλεσμα της τουρκικής εισβολής το 1974, το 36% του εδάφους της Δημοκρατίας της η Κύπρος είναι ακόμα υπό τον έλεγχο των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων. Επιπλέον, 162,000 Έλληνες Κύπριοι (32% του ελληνικού πληθυσμού της Κύπρου) έχουν γίνει πρόσφυγες. Από την τουρκική εισβολή και κατοχή του πάνω από το ένα τρίτο του νησιού, η δημογραφική ισορροπία έχει αλλάξει δραματικά ως αποτέλεσμα των πολιτικών εποικισμού της Τουρκίας. Υπάρχουν πάνω από 115.000 παράνομους Τούρκους εποίκους στην κατεχόμενη περιοχή, ενώ περίπου 55.000 Τουρκοκύπριοι έχουν μεταναστεύσει.

Οι ταξιδιώτες μπορούν να εισέρχονται στη Δημοκρατία της Κύπρος μόνο μέσω των νόμιμων λιμένων εισόδου - Λάρνακας και Πάφου Διεθνή Αεροδρόμια και λιμάνια της Λάρνακας, Λεμεσού και Πάφου. Τα λιμάνια της Αμμοχώστου, Κερύνειας και το Καραβοστάσι, καθώς και τα αεροδρόμια στο τμήμα του νησιού παράνομα κατεχόμενο από τις τουρκικές δυνάμεις εισβολής έχουν κηρυχθεί από την κυβέρνηση Κύπρος ως απαγορευμένα σημεία εισόδου και εξόδου των επιβατών και δεν πρέπει να εισέλθει ή να εξέλθει από τη Δημοκρατία μέσω των λιμένων αυτών.

Κύπρος Ακίνητα προς Πώληση

Τύπος Ακινήτου: Κατοικίες, Εμπορικά και Οικόπεδα Ακίνητα Κύπρος

Είδος Ακινήτου: Κατοικίες, Εμπορικά και Οικόπεδα Ακίνητα Κύπρος

Αναζήτηση Νομαρχία: Ακίνητα προς Πώληση Κύπρος

Αναζήτηση Δήμου: Ακίνητα προς Πώληση Κύπρος

Βρείτε Μεσίτη

Αναζήτηση

Προτεινόμενα