Ήπειρος Ακίνητα προς πώληση και ενοικίαση

Compare

Διαμέρισμ...
Προς Πώληση

€ 75.000 54 m2 | € 1.389/m2

Σύβοτα, Ν. Θεσπρωτίας

Compare

Διαμέρισμ...
Προς Πώληση

€ 65.000 45 m2 | € 1.444/m2

Σύβοτα, Ν. Θεσπρωτίας

Compare

Μονοκατοι...
Προς Πώληση

€ 1.400.000 200 m2 | € 7.000/m2

Πρέβεζα, Ν. Πρέβεζας

Σκέφτεστε την αγορά ακινήτων Ήπειρος

Χρήσιμες Πληροφορίες για την Ήπειρος

Πληθυσμός: 358.698
Συνολική έκταση (τετραγωνικά χιλιόμετρα): 9.203

Nομός Άρτας: Ο νομός Άρτας έχει μεγάλα επιβλητικά βουνά, σκεπασμένα με έλατα, εύφορες πεδιάδες, βουερά ποτάμια και σημαντικής οικολογικής αξίας λιμνοθάλασσες. Είναι από τις πλέον όμορφες περιοχές της Ελλάδας και βρίσκεται ανάμεσα στην οροσειρά των Τζουμέρκων και τον Αμβρακικό Κόλπο. Καταλαμβάνει το νοτιοανατολικό τμήμα της Ηπείρου, με έκταση 1.640 τχλμ και πληθυσμό 82.500 κατοίκους (0,8% του πληθυσμού της χώρας). Το τοπίο του νομού έχει μεγάλη ποικιλία και συνδυάζει την ομορφιά και την αγριάδα των ελληνικών βουνών με τις ήπιες και αβαθείς παραλίες του Αμβρακικού και την εύφορη κοιλάδα του ποταμού Άραχθου. Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Άρτας: www.nomarxia-artas.gr

Νομός Πρέβεζας: Ο νομός Πρέβεζας καλύπτει το νοτιοδυτικό τμήμα της Ηπείρου και συνδυάζει το αμιγώς ορεινό και ημιορεινό τοπίο με τις εύφορες πεδιάδες, τα ποτάμια, τις πλούσιες σε χλωρίδα και πανίδα λίμνες και τη θάλασσα. Ο Λούρος, ο Αχέροντας, η λίμνη Ζηρού και η λιμνοθάλασσα του Αμβρακικού αποτελούν ένα σημαντικό οικοσύστημα, διεθνώς γνωστό. Ο Νομός έχει αξιόλογους αρχαιολογικούς χώρους, που μαζί με την άρτια ξενοδοχειακή υποδομή, τον καθιστούν πόλο έλξης για τους επισκέπτες. Ο σημερινός Νομός Πρεβέζης περιλαμβάνει την αρχαία Κασσωπία και από την αρχαία Θεσπρωτία την πεδιάδα του Αχέροντα και την περιοχή της Πάργας, που στην αρχαιότητα λεγόταν Ελαιάτις. Τα πρώτα δείγματα ζωής στην περιοχή χρονολογούνται από τη μέση παλαιολιθική εποχή. Ευρήματα νεολιθικής εποχής έχουν εντοπιστεί στη θέση Λάκκα Σούλι. Ο νομός συνορεύει βόρεια με τους νομούς Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων, ανατολικά με τον νομό Άρτας, ενώ νότια και δυτικά βρέχεται από τον Αμβρακικό Κόλπο και το Ιόνιο Πέλαγος, αντίστοιχα.

Νόμος Ιωαννίνων: Ο Νομός Ιωαννίνων είναι μία ορεινή περιοχή στο βορειοδυτικό άκρο της Ελλάδας, που ο φυσικός της πλούτος και η πολιτιστική της κληρονομιά δεν έχουν αλλοιωθεί από την ανθρώπινη παρέμβαση. Για τους λάτρεις τη φύσης, ο νομός είναι ένας παράδεισος. Επιβλητικοί ορεινοί όγκοι, βαθιές χαράδρες που δημιουργούνται από ορμητικά ποτάμια με κρυστάλλινα νερά, σπάνια αγριολούλουδα, αλπικά λιβάδια, ορεινές λίμνες, δασωμένες πλαγιές, αλλά και ήρεμες κοιλάδες δημιουργούν ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον που αποτελεί ιδανικό βιότοπο για σπάνια είδη θηλαστικών, πτηνών και υδρόβιων ζώων. Χάρη σ’ αυτή την ποικιλομορφία του φυσικού περιβάλλοντος, η περιοχή είναι ιδανική γι΄ αυτούς που αναζητούν την περιπέτεια και προσφέρει ευκαιρίες για όλων των ειδών τα σπορ. Ταυτόχρονα είναι ένας τόπος που προσφέρει γαλήνη και ξεκούραση απ΄ τους πιεστικούς ρυθμούς της μεγαλούπολης, ιδανικό για όσους ζητούν στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας. Η περιοχή είναι πλούσια σε μαρτυρίες της λαμπρής ιστορίας της. Μιας ιστορίας που αναβιώνει στα θρησκευτικά και αρχαιολογικά μνημεία της, τους παραδοσιακούς οικισμούς της, τους νερόμυλους και τα γεφύρια της, αλλά και που παραμένει ζωντανή στα έθιμα, την παραδοσιακή μουσική, τα πανηγύρια και τον τρόπο ζωής των κατοίκων της. Εδώ άκμασε κατά την αρχαιότητα ο ιερός χώρος της Δωδώνης και οι πόλεις των Μολοσσών, ενώ τα μοναστήρια και οι εκκλησίες, χώροι λατρείας και ψυχικής ανάτασης, κατάγραφοι από αριστουργηματικές τοιχογραφίες, που βρίσκονται διάσπαρτοι σε όλο το νομό, μαρτυρούν την ακμή του κατά τους χρόνους του Βυζαντίου και της Τουρκοκρατίας. Στο χώρο αυτό, από τα πανάρχαια χρόνια έσμιξαν η ιστορία με το θρύλο, η πνευματική δημιουργία με τον πολιτισμό και η τέχνη με τη λαϊκή παράδοση. Διδάσκαλοι του γένους δίδαξαν στις σχολές της περιοχής και δημιούργησαν μία αξεπέραστη παράδοση στα γράμματα και τις τέχνες, που συνεχίζει να αναπτύσσεται και στις μέρες μας μέσα στις νέες σύγχρονες συνθήκες. Όλος ο νομός φημίζεται για την καλλιτεχνική παραδοσιακή δημιουργία του. Αργυροχρυσοχόοι, ξυλογλύπτες, λαϊκοί ζωγράφοι, μάστορες της πέτρας, υφάντριες και διάφοροι άλλοι τεχνίτες κατασκευάζουν ακόμη και σήμερα υπέροχα έργα, συνεχίζοντας τη μακραίωνη παράδοση. Πλούσια είναι και η γαστρονομική παράδοση του νομού, που βασίζεται στη χρήση αγνών προϊόντων. Κρέατα, μαγειρεμένα με ιδιαίτερο τρόπο, νόστιμες πίττες, ζυμωτό ψωμί και φημισμένα τυριά και κρασιά συνθέτουν το παραδοσιακό μενού. Ο νομός Ιωαννίνων προσφέρεται για αξέχαστες διακοπές όλο το χρόνο και προσκαλεί τους ανθρώπους όλων των ηλικιών να γνωρίσουν την υπέροχη ομορφιά του και τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων του.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Πρωτεύουσα του νομού, χτισμένη στα βόρεια, στον μυχό του ομώνυμου κόλπου, απέναντι από την Κέρκυρα. Η πόλη περιτριγυρίζεται από πευκόφυτους λόφους κι έχει όμορφο παραλιακό δρόμο με πλατάνια και πάρκο. Απελευθερώθηκε το 1913, στη διάρκεια του Α΄ Βαλκανικού Πολέμου. Μέχρι να γίνει πρωτεύουσα του νομού, το 1936, ήταν ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό με 500 κατοίκους. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου καταστράφηκε ολοσχερώς και ανοικοδομήθηκε στην ίδια θέση. Η πόλη άρχισε να αναπτύσσεται ραγδαία στη δεκαετία του ΄60 και σήμερα είναι ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της χώρας. Συνδέεται ακτοπλοϊκά με το Πρίντεζι, το Μπάρι, την Ανκόνα, τη Βενετία και την Τεργέστη της Ιταλίας, με τον Αυλώνα της Αλβανίας καθώς και με την Κέρκυρα και τους Παξούς. Aπέχει 480 χλμ. βορειοδυτικά από την Aθήνα και 470 χλμ. νοτιοδυτικά από τη Θεσσαλονίκη.

Ήπειρος Ακίνητα προς Πώληση

Τύπος Ακινήτου: Κατοικίες, Εμπορικά και Οικόπεδα Ακίνητα Ήπειρος

Είδος Ακινήτου: Κατοικίες, Εμπορικά και Οικόπεδα Ακίνητα Ήπειρος

Αναζήτηση Νομαρχία: Ακίνητα προς Πώληση Ήπειρος

Αναζήτηση Δήμου: Ακίνητα προς Πώληση Ήπειρος

Βρείτε Μεσίτη

Αναζήτηση

Προτεινόμενα