Στερεά Ελλάδα Ακίνητα προς πώληση και ενοικίαση

Compare

Διαμέρισμ...
Προς Πώληση

€ 120.000 85 m2 | € 1.412/m2

Δελφοί, Ν. Φωκίδας

Compare

Αγροκαλλι...
Προς Πώληση

€ 600.000 26.000 m2

Ερέτρεια, Ν. Εύβοιας

Compare

Σπίτι
Προς Πώληση

€ 285.000 95 m2 | € 3.000/m2

Αμφίκλεια, Ν. Φθιώτιδας

Σκέφτεστε την αγορά ακινήτων Στερεά Ελλάδα

Χρήσιμες Πληροφορίες για Στερεά Ελλάδα

Πληθυσμός: 554,426

Νομός Βοιωτίας: Περιοχή με πολλές φυσικές ομορφιές, αξιόλογη τουριστική υποδομή και αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Οι γνωστές χιονοδρομικές εγκαταστάσεις στον Παρνασσό, οι ήσυχες παραλίες στον Κορινθιακό, τα πανέμορφα ορεινά και πεδινά χωριά και η μικρή απόσταση από την Αθήνα την καθιστούν δημοφιλή τόπο διακοπών όλους τους μήνες του χρόνου. Σημεία αναφοράς αποτελούν οι ενδιαφέροντες αρχαιολογικοί χώροι του Ορχομενού, της Θήβας, των Πλαταιών και της Χαιρώνειας. Η Βοιωτία συνορεύει Β με τη Φθιώτιδα, Ν με την Αττική, Α με την Εύβοια, Δ με τη Φωκίδα, ενώ Ν βρέχεται από τον Κορινθιακό και Α από τον Ευβοϊκό κόλπο. Οι πρώτες ενδείξεις ανθρώπινης παρουσίας στην περιοχή ανάγονται στην παλαιολιθική εποχή. Στην αρχαιότητα, ο Ορχομενός υπήρξε σπουδαίο κέντρο την εποχή του χαλκού και η Θήβα γνώρισε μεγάλη ακμή κατά τη μυκηναϊκή εποχή (1600-1100 π.Χ.). Μεγάλες ιστορικές πνευματικές μορφές της αρχαιότητας, όπως ο Πλούταρχος, ο Ησίοδος και ο Πίνδαρος, κατάγονταν από τη Βοιωτία. Το 479 π.Χ. στην περιοχή έγινε η Μάχη των Πλαταιών, μια από τις πιο γνωστές των Περσικών Πολέμων. Η πόλη της Θήβας γνώρισε τη μεγάλη ακμή της τον 4ο π.Χ. αι., χάρη στον Πελοπίδα και τον Επαμεινώνδα, ενώ μετά το θάνατό τους οι πόλεις της Βοιωτίας έπεσαν σε παρακμή και, τελικά, ύστερα από χρόνια, υποτάχθηκαν στους Ρωμαίους. Δικτυακός τόπος για τον Νομό Βοιωτίας: www.viotia.com

Νομός Φθιώτιδας: Σκι και snow board στα χιονοδρομικά κέντρα του Παρνασσού, στις θέσεις «Φτερόλακκα», «Κελλάρια» και «Γεροντόβραχος», σε απόσταση 17, 20 και 23 χλμ. Ν, αντίστοιχα.

Νομός Ευρυτανίας: Καταπράσινα δάση, επιβλητικά βουνά, εντυπωσιακά φαράγγια, πανέμορφες λίμνες και ορμητικά ποτάμια δημιουργούν το μοναδικό τοπίο του νομού Ευρυτανίας, ενός από τους πιο όμορφους της Ελλάδας. Τα χωριά, περιστοιχισμένα από απόκρημνες βουνοπλαγιές, πηγές, καταρράκτες και πυκνά δάση, διατηρούν το παραδοσιακό χρώμα τους, με πλακόστρωτα καλντερίμια και πέτρινα σπίτια ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής. Τους επισκέπτες του νομού προσελκύουν, επίσης, οι άφθονες δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού που προσφέρει η περιοχή: πεζοπορία, ορειβασία, αλεξίπτωτο πλαγιάς στα ορεινά συγκροτήματα των Αγράφων, του Τυμφρηστού (Βελουχίου), της Χελιδόνας και της Καλιακούδας, σκι στο χιονοδρομικό κέντρο Βελούχι (Τυμφρηστός) και ράφτινγκ ή κανό-καγιάκ στους ποταμούς Ταυρωπό, Καρπενησιώτη, Κρικελλοπόταμο, Αχελώο, Τρικεριώτη και Αγραφιώτη. Η Ευρυτανία συνορεύει Α με την Καρδίτσα και τη Φθιώτιδα, Β με την Καρδίτσα, ενώ Δ και Ν με την Αιτωλοακαρνανία. Η προϊστορία της περιοχής δεν είναι γνωστή και το όνομά της οφείλεται στον Εύρυτο, μυθικό βασιλιά της πόλης Οιχαλίας. Οι Ευρυτάνες φημίζονταν για την πολεμική τους ικανότητα. Μάλιστα, το 429 π.Χ. είχαν θριαμβεύσει εναντίον των στρατευμάτων του Αθηναίου στρατηγού Δημοσθένη και το 279 π.Χ. μαζί με τους Αιτωλούς συνέτριψαν τους Γαλάτες. Την περίοδο της Τουρκοκρατίας, η Ευρυτανία συνέβαλε σημαντικά στα επαναστατικά κινήματα εναντίον των Τούρκων. Εξίσου σημαντικός ήταν και ο ρόλος της περιοχής στην Εθνική Αντίσταση (την περίοδο 1941 - 1944), αφού εκεί συγκροτήθηκε η «Κυβέρνηση του Βουνού».

Νομός Αιτωλοακαρνανίας: Η Αιτωλοακαρνανία είναι ο μεγαλύτερος νομός της Ελλάδας. Χάρη στις πλούσιες φυσικές ομορφιές και στο άριστο κλίμα της, η περιοχή έχει γνωρίσει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Λιμνοθάλασσες, ποτάμια, λίμνες, βουνά, φαράγγια και αμμουδερές παραλίες με πεντακάθαρες θάλασσες συνθέτουν τα τοπία του νομού που προσελκύουν κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες. Η Αιτωλοακαρνανία συνορεύει Α με την Ευρυτανία, τη Φθιώτιδα και τη Φωκίδα, Β με την Άρτα και την Καρδίτσα, ενώ Β βρέχεται από τον Αμβρακικό Κόλπο, Ν από τον Πατραϊκό και τον Κορινθιακό Κόλπο και Δ από το Ιόνιο Πέλαγος. Αιτωλοί και Ακαρνάνες ήταν οι δύο φυλές που έζησαν στην περιοχή. Οι κάτοικοι της Αιτωλίας πήραν το όνομά τους από τον μυθικό ήρωα Αιτωλό. Το 322 π.Χ. οι Αιτωλοί έλαβαν μέρος στον Λαμιακό Πόλεμο, στο πλευρό των Αθηναίων, δυσαρεστημένοι από την πολιτική του Μεγάλου Αλεξάνδρου απέναντι στους πολιτικούς φυγάδες. Στα βυζαντινά χρόνια η Αιτωλία ανήκε στο Θέμα της Νικόπολης, μαζί με την Ακαρνανία και άλλες περιοχές, ενώ στη Φραγκοκρατία αποτέλεσε, μαζί με την Ακαρνανία και την Ήπειρο, τμήμα του Δεσποτάτου της Ηπείρου. Οι Τούρκοι κατέλαβαν την Αιτωλία και την Ακαρνανία στα μέσα του 15ου αι. (1450-1451) και από τότε η ιστορία των δύο περιοχών ταυτίστηκε.

Νομός Φωκίδας: Με πολλά αξιόλογα ιστορικά μνημεία, πλούσια φυσική ομορφιά και το μεγάλο πλεονέκτημα να βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την Αθήνα, ο νομός Φωκίδας ενδείκνυται για μικρότερης ή μεγαλύτερης διάρκειας καλοκαιρινές και χειμωνιάτικες εκδρομές. Στα όρια του, εξάλλου, βρίσκεται και ο φημισμένος αρχαιολογικός χώρος των Δελφών, σημείο που για τους αρχαίους Έλληνες αποτελούσε τον «ομφαλό της γης». Η περιοχή, που πρωτοκατοικήθηκε από Πελασγούς, Αιολείς και Δωριείς, συνορεύει Β με τη Φθιώτιδα, Δ με την Αιτωλοακαρνανία, Α με τη Βοιωτία, ενώ Ν βρέχεται από τον Κορινθιακό Κόλπο. Δικτυακός τόπος για τον Νομό Φωκίδας: www.fokida.gr

Στερεά Ελλάδα Ακίνητα προς Πώληση

Τύπος Ακινήτου: Κατοικίες, Εμπορικά και Οικόπεδα Ακίνητα Στερεά Ελλάδα

Είδος Ακινήτου: Κατοικίες, Εμπορικά και Οικόπεδα Ακίνητα Στερεά Ελλάδα

Αναζήτηση Νομαρχία: Ακίνητα προς Πώληση Στερεά Ελλάδα

Αναζήτηση Δήμου: Ακίνητα προς Πώληση Στερεά Ελλάδα

Βρείτε Μεσίτη

Αναζήτηση

Προτεινόμενα