Σκέφτεστε την αγορά ακινήτων

Χρήσιμες πληροφορίες για τη Θράκη

Πληθυσμός: 355.000

Νομός Έβρου: Η εξέλιξη του πολιτισμού στην περιφέρεια του Ν. Έβρου, συνδέεται άμεσα με τη γεωμορφολογία και ιδιαίτερα την ύπαρξη του ποταμού Έβρου. Η διαχρονική και δυναμική σχέση του ποταμού και των ανθρώπινων κοινωνιών αντικατοπτρίζεται με ιδανικό τρόπο στο σημερινό όνομα του Νομού, που το δανείζεται από το ιστορικό και ζωογόνο ποτάμι. Οι ανθρώπινες ομάδες συναντούν ευνοϊκές περιβαλλοντικές συνθήκες για την ανάπτυξη της οικονομίας τους, που αποτελεί τη βάση για την πλούσια εμπορική και πολιτιστική τους έκφραση. Επιπλέον, ο χώρος, καθώς βρισκόταν πάντοτε στο νοητό όριο δύο σημαντικών πολιτισμικών κύκλων, της Δύσης και της Ανατολής, δέχτηκε τη γόνιμη επίδραση και από τις δύο πλευρές, δημιουργώντας το δικό του γοητευτικό πρόσωπο. Τοπία με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, όπως το Δέλτα του Έβρου και το δάσος της Δαδιάς, αρχαιολογικοί χώροι με σημαντικό ενδιαφέρον, βυζαντινά μνημεία και εκκλησίες, αξιόλογη τουριστική υποδομή και πλούσια πολιτιστική παράδοση, συνθέτουν τη γοητευτική εικόνα του BA άκρου της χώρας. Ο νομός Έβρου, συνορεύει B-BΔ με τη Βουλγαρία, A με την Τουρκία, Δ με τη Ροδόπη, ενώ Ν βρέχεται από το Θρακικό Πέλαγος. Τα αρχαιολογικά ευρήματα μαρτυρούν ότι η περιοχή κατοικήθηκε από τους προϊστορικούς χρόνους. Σημαντική ανάπτυξη γνώρισε κατά τους κλασικούς και τους ελληνιστικούς χρόνους. Επί Ρωμαιοκρατίας, δημιουργήθηκαν αστικά κέντρα και εκσυγχρονίστηκε το οδικό δίκτυο. Η γειτνίαση με την Κωνσταντινούπολη ωφέλησε την περιοχή κατά τους βυζαντινούς χρόνους, όπου γνώρισε σημαντική ακμή και κατασκευάστηκε πλήθος μνημείων. Την περίοδο της Τουρκοκρατίας χτίστηκαν αξιόλογα κτίρια, ενώ από τον 18ο αι. και μετά πολλές περιοχές του Έβρου, όπως το Σουφλί και το Διδυμότειχο, γνώρισαν οικονομική άνθηση.

Νομός Ροδόπης: Η Ροδόπη είναι μια περιοχή με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πολλές φυσικές ομορφιές, όπως οι λίμνες Βιστωνίδα και Ισμαρίδα, πλούσια χλωρίδα και πανίδα στον ορεινό όγκο ανατολικά του νομού, αρχαιολογικούς χώρους, παραδοσιακά χωριουδάκια και σημαντική ιστορία. Πρωτεύουσα είναι η Κομοτηνή, μια πόλη με μακραίωνη ιστορική διαδρομή στην οποία συνυπάρχουν αρμονικά το χριστιανικό με το μουσουλμανικό στοιχείο. Όπως μαρτυρούν τα αρχαιολογικά ευρήματα, η περιοχή κατοικήθηκε από τους προϊστορικούς χρόνους. Kατά τη διάρκεια των ιστορικών χρόνων, σημαντικότερη πόλη υπήρξε η Μαρώνεια, που ιδρύθηκε από Χιώτες αποίκους στα μέσα του 7ου αι. π.Χ. Κατά τους βυζαντινούς χρόνους, πόλεις όπως η Μαρώνεια, η Μοσυνούπολις, η Αναστασιούπολις και η Γρατιανούπολις διαδραμάτισαν σημαντικότατο ρόλο. Από τον 10o έως τον 14ο αι. το Παπίκιον Όρος έγινε σπουδαίο κέντρο μοναχισμού. Η περιοχή καταλήφθηκε από τους Τούρκους το 1361 και η Γκουμουλτζίνα (παλιά ονομασία της Κομοτηνής) έγινε κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας ο σπουδαιότερος οικισμός της περιοχής που ενσωματώθηκε οριστικά στην Ελλάδα το 1920. Σήμερα, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, οι νέες βιομηχανικές μονάδες καθώς και τα έργα διάνοιξης της Εγνατίας Οδού έχουν συμβάλει σημαντικά στην αναπτυξιακή δυναμική του τόπου. Η Ροδόπη συνορεύει βόρεια με τη Βουλγαρία, δυτικά με την Ξάνθη, ανατολικά με τον Έβρο, ενώ νότια βρέχεται από το Θρακικό Πέλαγος.

Νομός Ξάνθης: Τα βουνά της Ροδόπης, με τα παρθένα δάση, ο ποταμός Νέστος, που ελίσσεται σαν φίδι, η λίμνη Βιστωνίδα, η πανέμορφη παλιά πόλη της Ξάνθης, αλλά και τα ορεινά χωριά της, προσελκύουν πολλούς ταξιδιώτες στον νομό. Η περιοχή κατοικήθηκε από τους Νεολιθικούς Χρόνους. Κατά την αρχαιότητα σπουδαιότερη πόλη ήταν τα Άβδηρα. Τον 1ο αι. μ.Χ ο Απόστολος Παύλος διέδωσε τον χριστιανισμό στην περιοχή, που τότε αποτελούσε ρωμαϊκή επαρχία. Στους βυζαντινούς χρόνους σημαντικοί ήταν οι οικισμοί Πολύστυλον (που πήρε τη θέση των Αβδήρων), Τόπειρος, Ξάνθεια, Πόροι ενώ επί Τουρκοκρατίας (από το 1829 έως το 1870), ενώ πρωτεύουσα ήταν η Γενισέα. Μετά την καταστροφή της από πυρκαγιά, παρήκμασε και έδωσε τα «σκήπτρα» της στην πόλη της Ξάνθης. Η περιοχή, που ενσωματώθηκε οριστικά στην Ελλάδα τον Μάιο του 1920, συνορεύει ανατολικά με τη Ροδόπη, βόεια με τη Βουλγαρία, δυτικά με τη Δράμα και την Καβάλα, ενώ νότια βρέχεται από το Θρακικό Πέλαγος.

Ακίνητα προς Πώληση

Τύπος Ακινήτου: Κατοικίες, Εμπορικά και Οικόπεδα Ακίνητα

Είδος Ακινήτου: Κατοικίες, Εμπορικά και Οικόπεδα Ακίνητα

Αναζήτηση Νομαρχία: Ακίνητα προς Πώληση

Αναζήτηση Δήμου: Ακίνητα προς Πώληση

Βρείτε Μεσίτη

Αναζήτηση

Προτεινόμενα