Δυτική Μακεδονία Ακίνητα προς πώληση και ενοικίαση

Compare

Διαμέρισμ...
Προς Πώληση

€ 90.000 102 m2 | € 882/m2

Πτολεμαϊδα, Ν. Κοζάνης

Compare

Διαμέρισμ...
Προς Ενοικίαση

€ 380 130 m2

Πτολεμαϊδα, Ν. Κοζάνης

Compare

Μεζονέτα
Προς Πώληση

€ 70.000 160 m2 | € 438/m2

,

Σκέφτεστε την αγορά ακινήτων Δυτική Μακεδονία

Χρήσιμες Πληροφορίες σχετικά με Δυτική Μακεδονία

Πληθυσμός: 303.857
Συνολική έκταση (τετραγωνικά χιλιόμετρα): 9.451

Νομός Φλώρινας: Νομός σπάνιας φυσικής ομορφιάς, με έξι λίμνες (Μικρή και Μεγάλη Πρέσπα, Ζάζαρη, Χειμαδίτιδα, Πετρών και Βεγορίτιδα), το επιβλητικό βουνό Βίτσι και γραφικότατα χωριά (όπως το Νυμφαίο κ.ά.). Συνορεύει Δ με την Αλβανία, Β με την ΠΓΔΜ, Α με την Πέλλα και Ν με την Κοζάνη και την Καστοριά. Συμμετείχε στον Μακεδονικό Αγώνα (1904-1908) και απελευθερώθηκε το 1912.

Νομός Καστοριάς: Η λίμνη της Καστοριάς, τα βουνά Βίτσι και Γράμος αλλά και ο ποταμός Αλιάκμονας χαρακτηρίζουν το φυσικό πλούτο του νομού. Βρίσκεται στο δυτικό άκρο της δυτικής Μακεδονίας και συνορεύει με τους νομούς Φλώρινας, Γρεβενών, Κοζάνης και Ιωαννίνων καθώς και με την Αλβανία στη δυτική πλευρά. Στοιχεία για κατοίκηση στην περιοχή ανιχνεύονται ήδη από την περίοδο της νεολιθικής εποχής. Δικτυακός τόπος για τον Nομό Καστοριάς: www.kastoria.gr

Νομός Κοζάνης: Ο δεύτερος σε έκταση νομός της Μακεδονίας συνορεύει Β με τους νομούς Φλώρινας και Πέλλας, Α με τους νομούς Ημαθίας και Πιερίας, Ν με τους νομούς Γρεβενών και Λαρίσης και Δ με τον νομό Καστοριάς. Το έδαφός του είναι κυρίως ορεινό, με υψίπεδα κι εύφορες κοιλάδες. Ο φυσικός πλούτος, μεγάλος: εδώ βρίσκονται τα όρη Άσκιο (2.111 μ.), Βούρινος (1.621 μ.), μέρος από το Βέρμιο και τα Πιέρια και ο ποταμός Αλιάκμονας, ο οποίος σχηματίζει τεχνητή λίμνη κοντά στα Σέρβια και τον Βελβεντό. Στο υπέδαφος του κάμπου της Πτολεμαΐδας υπάρχουν μεγάλα κοιτάσματα λιγνίτη και εδώ υπάρχουν τα μεγαλύτερα ηλεκτροπαραγωγά εργοστάσια της χώρας.

Νομός Γρεβενών: Απέραντα δάση με τρεχούμενα νερά, ψηλά βουνά και όμορφα τοπία συνθέτουν την εικόνα αυτού του νομού. Τα Γρεβενά προσφέρονται για όσους αγαπούν τα χειμερινά σπορ, την ορειβασία και το σκι, αλλά και για όσους θέλουν να απολαμβάνουν ήρεμες διακοπές στη φύση. Στα δυτικά του νομού βρίσκεται η οροσειρά της Πίνδου, η μεγαλύτερη της Ελλάδας. Σπάνιας ομορφιάς είναι η Βάλια Κάλντα, με απέραντα δάση μαύρης πεύκης και οξιάς, αλπικές λίμνες στις κορυφές και σπάνια πουλιά να την κατοικούν, χαρακτηρίστηκε Εθνικός Δρυμός το 1966. Ένα -μάλλον άγνωστο- χαρακτηριστικό των Γρεβενών είναι τα αμέτρητα πέτρινα γεφύρια. Επίσης, είναι ο πρώτος νομός της Ελλάδας και από τους πρώτους της Ευρώπης στην παραγωγή βιολογικών προϊόντων, ενώ πρωταγωνιστεί στη διαχείριση των προβιολογικών, άγριων αυτοφυών μανιταριών. Συνορεύουν BΔ με την Καστοριά, B-BA με την Κοζάνη, A με τη Λάρισα, Δ-NΔ με τα Ιωάννινα και N με τα Τρίκαλα.

Δυτική Μακεδονία Ακίνητα προς Πώληση

Τύπος Ακινήτου: Κατοικίες, Εμπορικά και Οικόπεδα Ακίνητα Δυτική Μακεδονία

Είδος Ακινήτου: Κατοικίες, Εμπορικά και Οικόπεδα Ακίνητα Δυτική Μακεδονία

Αναζήτηση Νομαρχία: Ακίνητα προς Πώληση Δυτική Μακεδονία

Αναζήτηση Δήμου: Ακίνητα προς Πώληση Δυτική Μακεδονία

Βρείτε Μεσίτη

Αναζήτηση

Προτεινόμενα