Ανατ. Μακεδονία & Θράκη Ακίνητα προς πώληση και ενοικίαση

Compare

Μονοκατοι...
Προς Πώληση

€ 69.000 604 m2 | € 114/m2

Σαμοθράκη, Ν. Έβρου

Compare

Οικόπεδο
Προς Πώληση

€ 70.000 1.680 m2

Θάσος, Ν. Καβάλας

Compare

Επαγγελμα...
Προς Πώληση

€ 350.000 529 m2

Σαμοθράκη, Ν. Έβρου

Σκέφτεστε την αγορά ακινήτων Ανατ. Μακεδονία & Θράκη

Χρήσιμες πληροφορίες για την Ανατολική Μακεδονία & Θράκη

Νομός Σερρών: Νομός με πλούσια φυσική ομορφιά, αρχαιολογικούς χώρους, βυζαντινά μνημεία, μοναστήρια και εκκλησίες. Η λίμνη της Κερκίνης, το φαράγγι του Αγγίτη, το σπήλαιο της Αλιστράτης, το Δέλτα του Στρυμόνα και οι ιαματικές πηγές, αποτελούν μοναδικές φυσικές ομορφιές, ενώ τα αρχαιολογικά ευρήματα της Αμφίπολης και το χιονοδρομικό κέντρο Βροντούς (Λαϊλιά) συμπληρώνουν τη γοητευτική εικόνα του νομού, που προσφέρει τη δυνατότητα εναλλακτικού τουρισμού προσελκύοντας όλο το χρόνο μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Ο νομός Σερρών συνορεύει B με τη Βουλγαρία, BΔ με την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ), A με τη Δράμα και την Καβάλα, Δ με το Κιλκίς, N με τη Θεσσαλονίκη, ενώ βρέχονται N από τον Στρυμονικό κόλπο. Οι πρώτοι κάτοικοι των Σερρών (τη νεολιθική εποχή) ήταν Θράκες. Κατά τους ιστορικούς χρόνους σημαντικότερη πόλη των Σερρών ήταν η Αμφίπολη, ενώ κατά τη βυζαντινή περίοδο στην περιοχή έγιναν σκληρές συγκρούσεις μεταξύ Βυζαντινών, Βουλγάρων και Σέρβων. Τον 14ο αι. οι Τούρκοι κατέλαβαν τις Σέρρες, οι οποίες απελευθερώθηκαν το 1913.

Νομός Δράμας: Ένας από τους πλουσιότερους, οικολογικούς, νομούς της Ελλάδας, όπου υπάρχουν άφθονα νερά, εντυπωσιακά βουνά και δάση. Βρίσκεται στο βοριεοανατολικό τμήμα της χώρας και συνορεύει βόρεια με τη Bουλγαρία, ανατολικά με την Ξάνθη, νότια με την Kαβάλα και δυτικά με τις Σέρρες. Είναι νομός ορεινός, αφού το 70% περίπου της επιφάνειάς του καλύπτεται από τον όγκο της νοτιοδυτικής Ροδόπης. Μέσα στο νομό ή στην περίμετρό του δεσπόζουν τα ακόλουθα βουνά: το Φαλακρό (ύψος 2.232 m), το Μενοίκιο (ύψος 1.963 μ.), ο Όρβηλος (2.212 μ.), το Παγγαίο (1.956 μ.) και τα όρη της Λεκάνης (1.260 μ.). Μεταξύ των βουνών αυτών σχηματίζονται δύο υψίπεδα: η πεδιάδα της Δράμας στα νοτιοδυτικά του νομού και το λεκανοπέδιο του Νευροκοπίου στα βορειοδυτικά. Το νομό διαρρέει διαγωνίως (με κατεύθυνση νοτιοανατολική) ο ποταμός Νέστος (234 χλμ), ο οποίος εισέρχεται στο ελληνικό έδαφος από το δήμο Κάτω Νευροκοπίου, σχηματίζει το φυσικό όριο μεταξύ δήμου Δράμας και κοινότητας Σιδηρονέρου, και, αφού κοσμήσει με τη ροή του το δήμο Παρανεστίου, συνεχίζει μέσω των Θρακικών Τεμπών την πορεία του προς το Αιγαίο. Πολύ μικρότερος (μόνο 40 km) αλλά ιδιαίτερης σημασίας για τη Δράμα είναι και ο ποταμός Αγγίτης, τον οποίο για πρώτη φορά μνημονεύει στην ιστορία του ο Ηρόδοτος (VII,113,7).

Νομός Καβάλας: Παραδοσιακοί οικισμοί, σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι, μοναστήρια, παραθαλάσσια χωριά με μεγάλες αμμουδερές παραλίες και υγροβιότοποι είναι ορισμένες από τις εικόνες που θα αντικρίσει κανείς ταξιδεύοντας στο νομό της Καβάλας. Σε συνδυασμό με την αξιόλογη τουριστική υποδομή και την έντονη πολιτιστική δραστηριότητα, η Καβάλα αποτελεί ιδανικό προορισμό για μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Ο νομός Καβάλας περιλαμβάνει επίσης το νησί Θάσο και το μικρότερο Ξερονήσι. Συνορεύει Β με τη Δράμα, Β και Α με την Ξάνθη, Δ με τις Σέρρες και Ν βρέχεται από τον Στρυμονικό και τον Κόλπο της Kαβάλας. Οι Θράκες ήταν οι πρώτοι κάτοικοι της περιοχής κατά τους προϊστορικούς χρόνους. Στα μέσα του 7ου αι. π.Χ. Θασίτες ίδρυσαν εδώ τη Νεάπολη. Στα βυζαντινά χρόνια μετονομάστηκε σε Χριστούπολη και επί Τουρκοκρατίας απέκτησε το σημερινό της όνομα, Καβάλα. Υπήρξε επίνειο των Φιλίππων και γνώρισε μεγάλη ακμή στα χρόνια της μακεδονικής κυριαρχίας. Η πόλη έγινε ρωμαϊκή αποικία μετά τη μάχη των Φιλίππων (42 π.Χ.) και ύστερα από την επίσκεψη του Αποστόλου Παύλου (49/50 μ.Χ.). αποτέλεσε μητρόπολη του χριστιανισμού. Τον 14ο αι. η περιοχή καταλήφθηκε από τους Τούρκους, ενώ από τον 16ο αι. άρχισε να αναπτύσσεται κι εξελίχθηκε σε σημαντικό εμπορικό κέντρο στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ού αι. Απελευθερώθηκε τον Ιούνιο του 1913.

Ανατ. Μακεδονία & Θράκη Ακίνητα προς Πώληση

Τύπος Ακινήτου: Κατοικίες, Εμπορικά και Οικόπεδα Ακίνητα Ανατ. Μακεδονία & Θράκη

Είδος Ακινήτου: Κατοικίες, Εμπορικά και Οικόπεδα Ακίνητα Ανατ. Μακεδονία & Θράκη

Αναζήτηση Νομαρχία: Ακίνητα προς Πώληση Ανατ. Μακεδονία & Θράκη

Αναζήτηση Δήμου: Ακίνητα προς Πώληση Ανατ. Μακεδονία & Θράκη

Βρείτε Μεσίτη

Αναζήτηση

Προτεινόμενα